Συχνες Ερωτησεις

Πόση ώρα μετά την αναγγελία της πτήσης απογειώνεται το ελικόπτερο ;

Συνήθως απαιτούνται  60΄ για να απογειωθεί το ελικόπτερο. Σε περιόδους όμως τουριστικής αιχμής καλό είναι η ειδοποίηση να γίνεται όσον το δυνατόν νωρίτερα.

Πόσο κοστίζει η ενοίκιαση ενός ελικοπτέρου;

Το κόστος ενοικίασης ενός ελικοπτέρου εξαρτάται από παράγοντες όπως ο τύπος του ελικοπτέρου ή  ο  χρόνος πτήσης. Επικοινωνήστε με το  εμπορικό τμήμα μας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστείτε.

Πού μπορεί να προσγειωθεί ένα ελικόπτερο;

Το ελικόπτερο θεωρείται το πιο ευέλικτο μέσο μεταφοράς καθώς έχει την δυνατότητα να προσγειώνεται και να απογειώνεται σε χώρους εκτός αεροδρομίων, όπως ελικοδρόμια ή πεδία προσγείωσης, αρκεί αυτά τα πεδία να πληρούν τις προϋποθέσεις μιας ασφαλούς προσγείωσης ή απογείωσης πάντα κατά την κρίση του πιλότου. Σε όλους τους χώρους πρέπει να υπάρχει η έγκριση του ιδιοκτήτη.

Πόση ώρα μπορεί να πετάξει ένα ελικόπτερο χωρίς ανεφοδιασμό;

Η διάρκεια πτήσης του ελικοπτέρου χωρίς ανεφοδιασμό είναι συνάρτηση του τύπου του ελικοπτέρου με το συνολικό βάρος που μεταφέρει και τον προορισμό. Tα ελικόπτερα της Airlift πετούν κατά μέσο όρο 2-3 ώρες.

Πώς επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες την πτήση;

Η σχέση του ελικοπτέρου με τον καιρό είναι καθοριστική. Το ελικόπτερο δεν πετά όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως δυνατή βροχή .Η πρόγνωση του καιρού γίνεται από πολύ αξιόπιστα δορυφορικά κανάλια και η ενημέρωση του επιβάτη είναι άμεση και πολύ νωρίτερα  από την καθορισμένη ώρα απογείωσης.

Ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσω για να πάω στο Κτίριο Γενικής Αεροπορίας, στο Αεροδρόμιο Αθηνών;

Η Αττική Οδός είναι ο βασικός δρόμος πρόσβασης στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» Μετά το Διεθνές Αεροδρόμιο υπάρχει ειδική σήμανση την οποία αν ακολουθήσετε θα φτάσετε στο Κτίριο Γενικής Αεροπορίας. Eπί της Αττικής Οδού με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, περνάτε το Κτίριο Αναχωρήσεων – Αφίξεων μέχρι το σημείο όπου ο δρόμος κάνει επιστροφή προς Αθήνα. Συνεχίζετε ευθεία ακολουθώντας τις πινακίδες προς το Κτίριο Γενικής Αεροπορίας (Πύλη 12 / Τεχνική Βάση και Πυροσβεστικός Σταθμός). Μετά από περίπου 500 μέτρα στρίβετε προς τα δεξιά, όπου βρίσκεται ένα διαχωριστικό κιγκλίδωμα με αστυνομικούς καθώς και εκπρόσωποι της AIRLIFT ή του handler. Στο σημείο αυτό θα μπορέσετε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και θα οδηγηθείτε προς τον έλεγχο των διαβατηρίων και μετά προς το αεροσκάφος μας, πάντα υπό την ευγενική συνοδεία αρμοδίων υπαλλήλων.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ