+302105596914
Συχνες Ερωτησεις

Πόση ώρα μετά την αναγγελία της πτήσης απογειώνεται το ελικόπτερο ;

Συνήθως απαιτούνται  60΄ για να απογειωθεί το ελικόπτερο. Σε περιόδους όμως τουριστικής αιχμής καλό είναι η ειδοποίηση να γίνεται όσον το δυνατόν νωρίτερα.

Πόσο κοστίζει η ενοίκιαση ενός ελικοπτέρου;

Το κόστος ενοικίασης ενός ελικοπτέρου εξαρτάται από παράγοντες όπως ο τύπος του ελικοπτέρου ή  ο  χρόνος πτήσης. Επικοινωνήστε με το  εμπορικό τμήμα μας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστείτε.

Πού μπορεί να προσγειωθεί ένα ελικόπτερο;

Το ελικόπτερο θεωρείται το πιο ευέλικτο μέσο μεταφοράς καθώς έχει την δυνατότητα να προσγειώνεται και να απογειώνεται σε χώρους εκτός αεροδρομίων, όπως ελικοδρόμια ή πεδία προσγείωσης, αρκεί αυτά τα πεδία να πληρούν τις προϋποθέσεις μιας ασφαλούς προσγείωσης ή απογείωσης πάντα κατά την κρίση του πιλότου. Σε όλους τους χώρους πρέπει να υπάρχει η έγκριση του ιδιοκτήτη.

Πόση ώρα μπορεί να πετάξει ένα ελικόπτερο χωρίς ανεφοδιασμό;

Η διάρκεια πτήσης του ελικοπτέρου χωρίς ανεφοδιασμό είναι συνάρτηση του τύπου του ελικοπτέρου με το συνολικό βάρος που μεταφέρει και τον προορισμό. Tα ελικόπτερα της Airlift πετούν κατά μέσο όρο 2-3 ώρες.

Πώς επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες την πτήση;

Η σχέση του ελικοπτέρου με τον καιρό είναι καθοριστική. Το ελικόπτερο δεν πετά όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως δυνατή βροχή .Η πρόγνωση του καιρού γίνεται από πολύ αξιόπιστα δορυφορικά κανάλια και η ενημέρωση του επιβάτη είναι άμεση και πολύ νωρίτερα  από την καθορισμένη ώρα απογείωσης.